fbpx
Warmtekussen van een oude sok

Warmtekussen van een oude sok

Je kent wellicht de pittenzak. Wist je dat je zo’n warmtekussentje ook heel eenvoudig zelf kunt maken? Gewoon van een oude sok!

 

Zo’n lekkere warme zak kersenpitten die je in je nek of op je buik legt en die je spieren heerlijk ontspannen kun je gemakkelijk zelf maken. Op de website www.aromalifestyle.nl kwam ik onderstaande gebruiksaanwijzing tegen. Natuurlijk heb ik het meteen zelf geprobeerd. Het resultaat was geweldig!

 

Voor het warmtekussen gebruik je rijst en een oude sok. Rijst is lekker goedkoop en overal verkrijgbaar. Door de rijst vormt de sok zich naar je lichaam en blijft hij perfect liggen. Daarnaast neemt rijst in de magnetron  snel de warmte op en houdt deze ook lang vast. Ik heb wel wat druppels lavendelolie op de sok gedaan omdat de sok bij mij bij het eerste gebruik in de magnetron iets vochtig wordt en een beetje naar gekookte rijst ruikt. En lavendel is natuurlijk extra ontspannend!

 

Nog wat tips voor gebruik van wat druppeltjes etherische olie op de sok:

Pepermunt (en lavendel), goed tegen de hoofdpijn

Eucalyptus, voor als je verkouden bent

 

Hoe maak je een warmtekussentje?


Je hebt de volgende spullen nodig:

een (oude) kous of sok

rijst. Hoeveel rijst je nodig hebt is afhankelijk van de grootte van de sok. Reken op zo’n 1,5 tot 2 kilo.

eventueel nog gedroogde lavendelbloemetjes of etherische olie die je op de rijst of sok druppelt.

 

Je vult de sok met rijst en knoopt hem dicht. Je kunt de sok natuurlijk ook het uiteinde van de sok dichtnaaien, dan krijg je een mooier resultaat.

 

Je verwarmt de sok in de magnetron. Ca. 2,5 minuten op 650 Watt. Elke magnetron is weer anders en voor iedereen is de gewenste warmte anders. Probeer de eerste keer bijv. eerst even 1,5 minuut. Is het dan niet warm genoeg, dan kun je de tijd verlengen.

Heb je geen magnetron dan kun je de sok ook opwarmen in de over (60 graden – 5 minuten). Ook hier geldt dat je even moet uitproberen wat voor jouw de beste temperatuur is.

 


Het warmtekussen is echt heel fijn te gebruiken als je bijv. last hebt van je nek of schouders. Wil je helemaal ontspannen, dan kun je natuurlijk altijd een ontspanningsmassage boeken bij Blossom.