fbpx
Waarom is een massage goed voor je?

Waarom is een massage goed voor je?

Wij zijn tegenwoordig heel bewust bezig met onze gezondheid, voeding, sporten, soms ook mediteren. Kortom we doen ons best om zo gezond mogelijk te leven. Vreemd eigenlijk dat een massage vaak niet voorkomt in zo’n rijtje. Jammer hoor. Een massage wordt nog vaak gezien als een luxe. Iets wat je niet met regelmaat doet. Maar waarom niet eigenlijk? In deze hectische tijd verdien je gewoon regelmatig een massage. Een moment voor jezelf. Een massage is juist heel goed voor je. Waarom? Dat lees je in deze blog.

Massage zorgt voor ontspanning
We leven in een hectische wereld. Veel mensen houden met moeite alle ballen in de lucht. Dit kan leiden tot (een gevoel van) stress. Een onrustig gevoel in je hele lijf. Een massage zorgt ervoor dat je fysiek en mentaal tot rust komt. De ritmische strijkingen, de sfeermuziek en ook het gebruik van oliën zoals lavendel maken dat je even helemaal kunt ontspannen.

Soepelere spieren
Tijdens een massage worden de spieren goed losgemaakt. Veel mensen hebben last van vastzittende spieren in schouders en nek. De oorzaak hiervan ligt vaak in het feit dat we langdurig achter een beeldscherm zitten. Ook stress kan een oorzaak zijn. Een massage verzacht pijnlijke spieren en helpt de spieren te ontspannen.

Verbetert de bloedcirculatie en afvoer van afvalstoffen
Tijdens een massage wordt de bloedsomloop geactiveerd. De bloedvaten in de huid verwijden, waardoor het bloed beter gaat stromen. Een goede doorbloeding van de spieren is o.a. van belang voor de afvoer van opgehoopte afvalstoffen die vrijkomen tijdens een massage.

Diepere slaap
Na een massage kun je vaak heerlijk slapen. Tijdens een massage wordt serotonine geproduceerd, dat ervoor zorgt dat je beter slaapt. Daarnaast hebben ook de ontspannen sfeer en de al eerder genoemde lavendel olie een effect. Het is daarom ook verstandig als je na een massage niet meer zoveel op de planning hebt staan.


Zoals al gezegd, een massage is geen luxe of iets voor topsporters. Iedereen heeft baat bij een stukje ontspanning op z’n tijd. Zelf ga ik elke maand naar een masseur. Waarom? Omdat ik het een heerlijk moment vind voor mezelf, omdat ik dan echt kan ontspannen en omdat ik er heel blij van wordt. Voor mij hoort een massage er gewoon bij.

Wil jij meer weten over de massages van Blossom? Ontdek ze dan hier
Ik weet zeker dat je er een massage bij zit waar jij ook heel blij van wordt!