fbpx

Shampoo Bars

100% plasticvrij douchen

Sinds februari 2021 is Blossom verkooppunt van Shampoobars. Dit product vind ik echt bij mijn praktijk passen. Een goed milieu begint namelijk bij jezelf. En nee, ik ben echt niet altijd bezig met het milieu, maar als ik op een simpele manier kan bijdrage kan leveren aan bijv. het reduceren van plastic, dan doe ik dat met alle plezier. Zeker als het ook nog eens betekent dat je een heel fijn product kunt gebruiken om het plastic te reduceren.

shampoo bar eucalyptus
shampoo bar citroen
Shampoo bar rozenblaadjes

Wat is een Shampoo Bar

Een shampoo bar is eigenlijk gewoon shampoo. Maar in plaats van een vloeibare substantie hebben de shampoobars een solide structuur. Ze zien eruit als een stukje zeep, maar bevatten de elementen van een natuurlijke shampoo. Het reinigt en verzorgt de haardos. De shampoobars gaan gemiddeld 80 wasbeurten (medium ca 40 wasbeurten) mee en zijn bijna 100% natuurlijk. Dat is mooi meegenomen, niet waar?

Naast een Shampoo heeft Shampoobars ook conditioners en bodybars in het assortiment.

Je vindt de Shampoo Bars, Conditioner Bars en een handig opbergzakje in de webshop.

webshopwebshop
conditioner bar lavendel

Waarom het merk Shampoobar?

Shampoobars heeft een duidelijke visie: het reduceren van plastic mogelijk maken voor iedereen. Minder plastic verbruik en meer bewustwording van de voetdruk die wij achterlaten.
Per persoon gebruiken we zo’n 165 kilo aan plastic verpakkingen per jaar. 50% van het plastic gebruiken we maar één keer voor we het weggooien. Ongevraagd nemen we een hoop plastic verpakkingen mee naar huis en die komen uiteindelijk voor een groot deel in de oceaan terecht.

 

Shampoobars is partner van het Wereld Natuur Fonds en draagt hiermee bij aan het voorkomen en verhelpen van verschillende problemen door o.a. plastic.

 

De productie van de bars gebeurt duurzaam en zoveel als mogelijk vrij van plastic!
Ieder ingrediënt wordt duurzaam gewonnen en aangeschaft. Er is transparantie over de grondstoffen en ingrediënten. Dit garandeert een goed en eerlijk product. Iedere Bar wordt met de hand gemaakt. Dat voel je, dat zie je en dat ervaar je.

 

De verpakking waarin van de Shampoo Bars is volledig biologisch afbreekbaar en 100% plasticvrij.
De doosjes zijn recyclebaar. Het papier van naaldhout heeft een zuivere samenstelling, dit maakt het geschikt om na gebruik te recyclen.