fbpx
Kindermassage Veldhoven
kindermassage
Even een pauze voor de
kleine ontdekkingsreiziger

Kindermassage

Als kleine ontdekkingsreizigers gaan kinderen vaak heel nieuwsgierig nieuwe uitdagingen aan. Nieuwe indrukken fascineren en moedigen aan om het onbekende te verkennen. Het eerste bezoek aan Blossom is voor veel kinderen dan ook een grote ontdekkingsreis. Deze kinderlijke nieuwsgierigheid gebruik ik in mijn massages.

 

Dagelijks komen er talloze prikkels op onze kinderen af. Soms is dit zelfs voor nieuwsgierige ontdekkingsreizigers te veel en ontstaan er spanningen. In mijn massagepraktijk gun ik jouw kind daarom graag een aangename pauze. De massage helpt om te kalmeren en stress te verminderen. Het dagelijkse leven kan immers ook voor kinderen soms behoorlijk stressvol zijn.

 

Bij massages voor kinderen ga ik anders te werk dan bij volwassenen. Speelse elementen, afgestemd op de belevingswereld van kinderen, spelen daarbij ook een belangrijke rol. De eerste keer kan het behoorlijk spannend zijn voor kinderen. Daarom kijk ik goed hoe het kind reageert. Tijdens de massage staat het kind centraal. Als een kind iets niet fijn vind stop ik direct. Vindt het kind het niet prettig om zich uit te kleden dan is dat geen probleem. Er kan ook prima gemasseerd worden over de kleding heen. Het gaat erom dat het kind zich op zijn gemak voelt en tot rust kan komen. De massage helpt kinderen om een positief gevoel voor zichzelf en het eigen lichaam te ontwikkelen.

 

De massage ziet er in grote lijnen als volgt uit, waarbij geldt dat we altijd even vooraf afstemmen welke gebieden we gaan masseren:
Hoofdmassage: deze helpt om alle indrukken los te laten en tot rust te komen
Buikmassage: via de buik worden emoties verwerkt. De buikmassage brengt ontspanning in (een bepaald deel van) de buik en heeft daarnaast een positief effect op de ademhaling en de spijsvertering.
Voetmassage; deze is erop gericht om je kind te ontspannen en weer met beide benen op de grond te laten staan.
Rugmassage.

 

Een kindermassage kan een goed hulpmiddel zijn bij kinderen die:
• Slecht en onrustig slapen
• Huilerig en snel geïrriteerd zijn
• Concentratieproblemen hebben
• Lusteloos en vermoeid zijn
• Vaak hevige driftbuien hebben
• Angstig en onzeker zijn
• Hooggevoelig zijn
Daarnaast biedt kindermassage vaak ook goede resultaten bij kinderen met klachten als: spijsverteringsproblemen, hoofdpijn of bedplassen.

 

Belangrijk:
– Het kind moet zelf graag gemasseerd willen worden.
De kindermassage vindt altijd in het bijzijn van een ouder/verzorger plaats.

 

Een kindermassage duurt ca. 30 minuten. Bij hele jonge kinderen kan dit wat korter zijn. Hierbij geldt dat als het kind aangeeft dat het genoeg is, de massage stopt. Na de eerste keer kun je voor oudere kinderen ook een massage van 60 min. inplannen.

 

Omdat het masseren van een kind van 3-4 jaar anders is dan de massage van een 10 jarige kun je bij het boeken kiezen uit leeftijdsblokken. Zo weet ik van te voren alvast hoe ik de massage het beste kan afstemmen op jouw kind.
Ik hanteer de volgende leeftijdsblokken:
3 t/m 5 jaar
6 t/m 9 jaar
10 t/m 12 jaar

 

Kun je als 13 jarige dan niet komen? Natuurlijk wel, alleen kun je dan een normale massage boeken die ik in overleg met de jongere aanpas als dat nodig is.

 

Tarief kindermassage:
30  minuten: € 30,-
60 minuten: € 55,- (in overleg, telefonisch of per mail reserveren)

 

Gun jij jouw ontdekkingsreiziger een kleine pauze?
Ontdek dan wat een kindermassage voor je kind kan doen.

Afspraak Blossom
Giftcard Blossom

Lees ook onze huisregels

Ook voor deze massage geldt dat er bepaalde medische aandoeningen zijn waarbij de massage niet uitgevoerd mag worden. Welke dat zijn lees je in onze blog ‘Contra-Indicaties’. Bij de eerste afspraak hebben we daarom ook een kort intake gesprek.