fbpx
Hammam massage
hammam_slider
Oosters reinigingsritueel met
massage & lichaamspakking
op de Blossom manier

Hammam massage

Eigenlijk kun je beter spreken van een Hammam Treatment. Deze massage is pure verwennerij! Bij een hamam behandeling onderga je een ontspannend Oosters reinigingsritueel, bestaande uit warme kompressen, een scrub, zeepmassage en een lichaamspakking.

 

Van oorsprong is de hammam een Oosters badhuis, waar mensen samenkomen voor lichamelijke en geestelijke reiniging, ontspanning en lichaamsverzorging. In een traditionele hammam lig je op een warme stenen tafel en wordt er overvloedig gebruik gemaakt van water. Dat kan in een massagepraktijk natuurlijk niet. Vandaar dat de behandeling hier ook wel ‘droge’ hammam genoemd wordt. Is de behandeling daardoor minder fijn en rustgevend? Zeker niet! Een hammam behandeling bij Blossom is een echte belevenis.

 

De behandeling van 60 minuten ziet er als volgt uit:

 

We beginnen het verwarmen van het lichaam met warme handdoeken.
Daarna volgt een heerlijke scrub met de ‘kese’ (scrubhandschoen). Dode huidcellen worden verwijderd waarna de huid zijdezacht aanvoelt.

 

Volgens de hammam traditie wordt er daarna met een zeepzak schuim gemaakt van olijfzeep. Je rug wordt bedolven onder een laag heerlijke schuim. De massage die volgt voelt heel zacht en bijzonder aan.

 

Nadat het schuim verwijderd is wordt een rhassoul (klei) pakking aangebracht op je rug. Rhassoul of Ghassoul wordt in Marokko al eeuwenlang gebruikt als natuurlijk reinigingsmiddel voor huid en haar. Het zuivert, ontspant en verkwikt de huid.

 

Terwijl de pakking intrekt wordt de achterkant van je benen gescrubd, ingezeept en gemasseerd

 

De rhassoul pakking wordt verwijderd waarna je rug, nek en schouders nog heerlijk gemasseerd worden met warme olie. We sluiten af met een voedende hammam bodybutter

 

Deze behandeling zorgt voor een schone, frisse en goed doorbloede huid en een diepe ontspanning.

 

Wil je helemaal genieten dan kun je deze behandeling uitbreiden met 30 minuten. Je sluit dan af met een voet- en gezichtsmassage die zorgen voor een complete ontspanning.

 

Tarieven Hammam massage:
60  minuten: € 60,-
90 minuten: € 72,50

 

Zin in een ontspannen momentje voor jezelf?
Ontdek dan wat een hammam massage voor je kan doen.

Afspraak Blossom
Giftcard Blossom

Lees ook onze huisregels

Ook voor deze massage geldt dat er bepaalde medische aandoeningen zijn waarbij de massage niet uitgevoerd mag worden. Welke dat zijn lees je in onze blog ‘Contra-Indicaties’. Bij de eerste afspraak hebben we daarom ook een kort intake gesprek.

Hammam massage veldhoven